Lois Blommestein


 

 

Ik ben geboren in Alkmaar, in 1989. Ik heb een broer en drie zusjes. Na de mavo ben ik naar het mbo gegaan en heb ik de opleiding Jeugdzorg afgerond. Na het mbo heb ik een halfjaar hbo gevolgd, een media management opleiding, maar helaas liep dat spaak.

Ik heb altijd een grote fantasie gehad en veel ideeën voor verschillende verhalen. Het begon met kleine opstellen en het eindigde met een lang verhaal.
Vanaf mijn dertiende ben ik bezig met lange verhalen en op mijn zestiende schreef ik mijn eerste jeugdthriller Weg uit de hel(2007). Een jaar later is dit boek uitgekomen. Het is een boek waar ik trots op ben en vooral om het verhaal. Het gaat over het onderwerp loverboys dat nog steeds actueel is. Hiermee hoop ik jonge meiden te waarschuwen en als dat er al één is, ben ik blij dat het me is gelukt.

Mijn tweede boek Sole Survivor, is eveneens een jeugdthriller met een heftig onderwerp: tbs. Het gaat over een jong slachtoffer die te maken krijgt met een ontsnapte tbs’er. In 2009 is mijn tweede boek uitgekomen en schreef ik mijn derde, het recente Verloren onschuld. Dit boek kwam uit in juli 2010.
Ik wilde over verschillende personen schrijven en gelijkertijd een verhaal vertellen. Misschien dat mensen zich zouden herkennen in de hoofdpersonen van dit verhaal. Het gaat over de tweelingzussen Jenna en Lola, twee heel verschillende meiden. Terwijl zij hun leventje leiden, is er een moordenaar die er een gewoonte van maakt om jonge studenten te drogeren en mee te nemen naar hun school.

Ik ben van plan om nog meer thrillers uit te brengen. Ik houd van spanning en het is voor mij een uitlaatklep om mijn ideeën op papier te zetten. Ik vind ook dat hoofdpersonen diepgang moeten hebben. Ik vind het belangrijk om je te kunnen inleven in de persoon. Hoe levensechter de persoon op papier wordt gezet, hoe meer sympathie je voor degene gaat voelen. Met die instelling begin ik vaak het verhaal en tot nu toe werkt dat bij het schrijfproces.